Lägesrapport, februari

På den här bloggen kommer vi att skriva om arbetet bakom Säsongsmat.nu, både vad gäller teknik och innehåll, och dela med oss av upptäckter som kanske kan vara till nytta för fler. Allra först en liten uppdatering om vad vi pysslar med just nu:

Matti jobbar med en iPhone-app, tänkt i första hand för vanliga konsumenter. Appen kommer i sin första versin att kunna visa vad som är i säsong, tipsa om recept, och fungera som streckkodsläsare om du vill ha information om enskilda varor.

Jag håller på att skriva om stora delar av koden bakom Säsongsmat.nu, som fram tills nu har varit lite av ett fuskbygge. Vi har en hel del idéer om hur vi vill utveckla sajten (och kanske en del systersajter) vidare, men då måste vi ha en stadig grund att stå på. All kod är för övrigt open source, och vi släpper den bit för bit här. Här näst står sajtinställningarna (vilken zon du befinner dig i, om du bara vill se vegetariska recept, etc) i fokus. Då kommer det också att finnas en meny när du kan göra alla sådana val i sidtoppen, och valen du gör kommer att återspegla sig på hela sajten, och inte bara – som nu – här och där.

Ytterligare ett prioriterat område är att lägga in många fler recept, så att det finns en rejäl samling inför våren, när säsongerna kommer igång på allvar. Hjälp gärna till med det! Säsongsmat.nu är en wiki, där vem som helst kan lägga till nya recept. Säsongsbedömningen sker automatiskt utifrån vilka råvaror som ingår. Klicka på +-knappen bredvid ”recept” i toppen på sidan på Säsongsmat.nu för att skapa ett nytt recept.

Kommentera