Säsongsmats iPhone-app som streckkodsläsare


Sedan en vecka eller så finns Säsongsmats första iPhone-app ute. Där ser du vad som är i säsong just nu, får recepttips, och i affären fungerar appen som streckkodsläsare som ger dig mer information varorna i grönsaksdisken (om varukoden finns i vår databas).

Matti Ryhänen, som byggt appen, har gjort ett jättejobb för att få fram en streckkodsläsare som faktiskt fungerar i småskum butiksbelysning och på alla typer av streckkoder. Okända varukoder kan du enkelt koppla till en råvaruartikel i appen. På så vis hopppas vi att streckkodsdatabasen sakta ska byggas upp. Eftersom all data på Säsongsmat.nu är öppen för andra appar och sajter att hämta, kan databasen komma till nytta för fler mat-appar.

Det vi samlar i streckkodsdatabasen är, för att vara riktigt petig, varukoder, och då i första hand varukoder som kan tänkas finnas kodade i streckkoder (t.ex. EAN-koder på förpackningar, hyllkantskoder i butikskedjor). Här finns också t.ex. PLU-koder. Och det vi är intresserade av är förstås färska matvaror, alltså i princip sådant du hittar i grönsaksdisken.

Kommentera