Fruktkartan

Fruktkartan - Ikon

Säsongsmats sidoprojekt Fruktkartan fick för ett par veckor sedan en ordentlig uppdatering och nu finns också iPhone-appen ute. Eftersom vi vill att siten ska användas både för att dela med sig av fruktträd och för att hitta fruktträd att plocka från vill vi göra båda sakerna så enkla som möjligt. Telefonen är perfekt för båda fallen, och vi hoppas på att det blir den som kommer användas i första hand.

De senaste veckorna har det dessutom lagts till över 50 träd, och i de flesta av Sveriges största städer kan man nu hitta träd!

Det nya utseendet har alltså tagits fram i första hand för ett mobilt gränssnitt, men alla plattformar delar exakt samma grafik.

Fruktkartan på webbläsare

Målet med designen var att lämna så mycket plats som möjligt åt själva kartan, så på en dator är det bara 70 pixlar i toppen som används till något annat.

Fruktkartan på iPad och iPhone

På mobila enheter skalas sidan en aning, men i övrigt är stilmallarna samma för alla upplösningar. Webbsidan försöker positionera kartan men för att få den bästa upplevelsen bör iPhone-appen användas på mobilen. Förutom GPS:en kan man med appen använda kameran för att ta bilder på träden. Med iOS 6 kommer också kartorna uppdateras till att använda Apples nya kartografi.

3 bilder på iPhone med fruktkartan

 

iPhone-appen finns att ladda ner från App Store. Klicka på knappen nedanför och gör det!

Finns i App Store

5 reaktion på “Fruktkartan

  1. Pingback: Gratis frukt med Fruktkartan | Gott och kort

    • Nej, tyvärr. Kör själv Android, men en app var allt vi mäktade med nu, och då fick det blir för iPhone. Det är förstås fritt fram för någon annan att bygga en Android-app också!

Kommentera